Det rullar på.......

I oktober 2007 beslöt jag mig för att "prova på" husförsäljaryrket. Har nosat på det, satt mig in i rutiner och mängder med information. Konstruktonsritningar, bygglov, prislistor m.m. Det är huuuuuur mycket som helst att sätta sig in i. Tycker nog att jag har stor fördel av att jag varit med och byggt 4 st hus, två lösvirkeshus och två blockhus. Sidensjöhus som jag arbetar för byggs i färdiga volymer under tak i fabrik.
Nu har i alla fall många timmars arbete gett skörd och jag har fått mitt första hus sålt......Härligt!!!!!! Huset ska inte byggas förrän till hösten, så jag och köparna har god tid på oss att sätta oss in i alla val som ska göras nu när plan och fasadritning är klar.

image464
Så här kommer huset se ut som jag sålt på ett ungefär....Kunden har valt bort det valmade taket  och tagit ett traditionellt sadeltak istället. Svart tak, vita fönster med spröjs, röda foder, knutar, vindskivor m.m samt även röda dörrar. När det gäller fasadfärg lutar det åt en bets i "arkitetktgrå" . Det kommer att kännas traditionellt men samtidigt modernt och smälta in fint i naturen....... Lägger ut bilder när huset är färdigt......

En annan kul grej var att jag fick en intresseanmälan från USA. En familj som bott där i 12 år var sugna på att flytta hem......Blev förtjusta i vårt största hus med en boyta på närmare 250 m2, som vår ex-handbollsspelaren Staffan Olsson byggt.
Så här ser det ut!

image462

Får väl se om det blir något "Herrgården" i Alingsåstrakten.......

Dags att återgå! Garage och gästhusritningar som väntar på att bli gjorda......


Nu är det vår inne i alla fall!!!!!

Åååååhhhhhhhhh!!!!! Vad jag längtar efter våren och solen, den visar ju sig ibland men förvinner lika fort och så är det så där grått och tråkigt igen.
Nu har jag rådit bot på det, inne i alla fall. Kände att jag behövde få in lite färg i allt det svartvita och blev riktigt nöjd och glad faktiskt......

Kolla in mitt vårkök!

image448

Tänk vad lite textilier kan göra!

image449

Blomkuddarna är Tindras!Ville ha köksfönstren fulla med röda och rosa pelargoner, men det är lite väl tidigt så jag fick nöja mig med en hortensia istället, jättefin! Men det skulle ha varit pelargoner......Älskar det!

image450

image451 Ljuslyktor kan man ju köpa två om da´n minst!


image452

"Ingrid" tavlan passade jättefint i vårköket.......

image453

Våra favoritstolar fick rödrandigt tyg.....Älskar att blanda mönster...Blev inspirerad av Bygglov och Mija Kynning när hon inredde ett hem i Lilla Edet. Blommigt, blommigt, blommigt blandat med andra färgstarka textilier och ett litet växthus i en del av vardagsrummet. Underbart!!!! Helt i min stil. Så mer kuddar kommer det att bli i mitt kök, det lovar jag.......

image454

Börjar man på ett ställe så får man fortsätta! En gammal ärvd byrå åkte fram.......

image455

Aj då! Vad suddig den här bilden från hallen med det nya draperiet och gjutna golvet blev....Det får gå ändå!

image456

Ja, och så köpte vi också en så´n här tv.....Nya fåtöljer och lite annat. Är inte riktigt färdig i detta rummet men lägger in några bilder ändå!

image457 
Fram med sprayburken och så blev fotpaller svart, med ett läckert Åhlénstyg......


image458 Indiska mattor på snedden.....

image459

"Kentas corner"   Det är precis vad det är.....

image460

Kuddar från "Indiska" försås.....

image461

Mera kudde.......

Kan nästan inte gå ner på sta´n utan att köpa en ny prydnadskudde. Tyvärr är det ju rätt skrymmande och tar en massa plats i garderober och förråd där vi behöver plats för annat.....Men vad gör man? Tror det är dags för en rensning där också. Håller nämligen på och gräver djupt i alla lådor, skåp, garderober m.m och kastar, kastar, kastar. Har hela bilen full som ska till återvinningen i dag, innan Kenneth börjar rota.... Brukar hitta sådant som jag slängt, i hans bil.

Snart är det dags att börja vårstäda ute....Ställa fram utemöbler...På tal om det så måste nog dom få ny färg och nya dynor till våren, tänk att det alltid finns något att göra.....
Tur är väl det!

Åter till jobbet nu!

RSS 2.0